BloggSummering 2016

Sista halvåret har bara försvunnit, men jag ska försöka sammanfatta det kort:

Den numera vanliga resa till England -Skottland blev lite längre är tidigare år.

Den resan finns som en grupp på FB för de som på olika sätt var involverade, som medresenärer eller vänner till dem. Vi hade en bra härlig resa och Nash och jag fick 2 starter på Novice Field Trials och slutade som 3a och 2a  där. Inte helt enkelt att få allt att stämma-och rätt apporter Men han är ”consistent” i sina jobb och det räcker ju långt. Nash hann med att få 2st 1a pris i ÖKL innan vi åkte, så EKL nästa!

En dotter till Nash vann Unghundsderbyt och flera avkommor har fått första pris i NKL under året.

Eleonor och Dio (A. One Whisky) har gått från klarhet till klarhet och ”hamnade” lite oplanerat i SM på MY Dog i en helt annan tävlingsgren-Jätteduktiga tränings freeks båda två tror jag.  🙂 Massa -titlar har de också fixat SE HtMCh LPI FDI FDII HtMI HtMII RLDN RLDF RLDA Askrikes One Whisky.

Länk till Dios blogg

Gunnel och A. Dawn Run har fixat båda sina 1:or i ökl på B-prov och är uppflyttad till EKL. Well done!

Aldona och Milton (A. M Wonderful)har fått ett 2a pris i NKL, B-prov och gjort bra ifrån sig på WT-bara snäppet från uppflytt till EKL – keep up the good work!

Yvonne med Spike, (A. M Why Me), kullbrodern, har klarat sin 1a i NKL, Bra där!

Karin Bernodt med vackra Tania, (A. Titania) har tagit första pris i NKL på B-prov och blivit GK i anlagsklass , Viltspår.

Kullbror, Skuggan ( A. Oberon) har fått ett 2a pris i samma klass med Pia och ”Besten”  (A. Best man) med Ulf har fått en 3:a i ÖKL.

Carina och Alice A. (M Willow) har fått 2x2a pris i EKL på Prov-då är det nära! Kämpa på!

Alice vann också Veteranmästerskapet i LRK Östra; Grattis!Tullgarn 2018 Välkomna!

Dags igen! Tullgarn 2018 . I slutet av maj smäller det. Vi tar gärna emot funktionärer! Hör av er till mig om ni vill vara med om bra dagar med kanonfint hundarbete!

Maila mig eller ring!
bittersjoblom@gmail.com

0708363532

Nu har det gått lite tid efter Tullgarnsmässan 2016 .
Lägger en länk till lite foton från den:
http://agria-swedish-game-fair-cup.se/bilderphotos/.Juni

Månden maj bara försvann i ett enda huj! Fylld av aktiviteter, många klubbrelaterade. I slutet av månaden körde vi
Agria Swedish Gamefair Cup
igen över 3 dagar. Tack vare kanonlojala och duktiga medarbetare fungerade det hela bra.
43 lag och drygt 80 individuella startade och vi hade ett gäng kompetenta domare!
Härlig anda bland både funktionärer och startande!
I samband med mässan, just innan, hann Bella valpa 6 tikar och 1 pojk, alla svarta.
Alla valpar är placerade och det är skönt att veta att alla får bra hem.
Nu återstår Midsommar och träning med ”gänget” och Guy, sjösättning av båten inför kräftfisket och rodda med uthyrningen under sommaren. Valpleveranser också förstås- och några domaruppdrag. Hoppas få till målning av huset också…
Maria kommer hem från Irland och jobbet som privattränare över Midsommarhelgen. Hoppas Andreas tar sig tid också, så får vi åka ner till Öland och fundera över hans tomt och kanske möta några släktingar.

Vi har planerat in några starter med Nash-hoppas att det funkar denna gång! Det har ju nästan alltid tidigare kolliderat med annat…April

Mars försvann i ett rasande tempo och nu är vi inne i april. Vi har hunnit med en uppskattad och mycket bra domarutbildning inom SSRK. Klubben satsar mycket på sina domare i år!
Bella är som skrivet parad med Nash och rätt snart kan vi se om hon är dräktig. Mina planer att starta Nash i ÖKL ramlade snabbt bort eftersom jag både dubbelbokat någon helg och bokat annat innan jag sett provdatum. Hoppas på hösten istället! Jazz är en helt galet glad individ och får sparsamt vara med på träningar. Anmälde Nash till Grännas WT nu på söndag-får se hur det går!

Andreas och jag har också hunnit med ett späckat besök på Irland hos Maria. Där verkar allt gå enligt plan och det känns skönt! Med Maria har jag haft en tät kontakt under en knepig inledning av nya jobbet-men det har rett upp sig till det bästa. Båda hennes märrar har fölat och kommer snart upp till Magherafelt till ett stall hon disponerar.Länk till Dios blogg

https://whiskydio.wordpress.comEnglandsresa 2015

Vår vanliga höstresa till EnglandMidsommar

20150621_101856  20150620_111010  20150621_105427

Helgen genomlevdes i vanlig ordning med träningar i olika klasser. Själva Midsommar firades på Sjövillan och Midsommardagen och söndagen tränade vi i Bålsta trakten.
Guy bjöd som vanligt på lite utmaningar och är en naturlig pedagog!
Över lag så fungerade hundarna mycket bra!
Söndagen var i varmaste laget och hundarna påverkades en del av väderomslaget, från kallare till mycket varmt!
Jazz visade upp sina Houdini-talanger och lyckade smita ur bilen ett antal gånger.
Begriper inte hur han bar sig åt….Problemlösare…

Mycket nöjd med Nash, som jobbade jämnt och bra hela tiden. Lite handlermisstag får man ju räkna med förstås. Nu återstår träningen i juli, sen blir det Guy-uppehåll till september-sen ser vi fram emot resan till UK. Ska försöka pressa in någon provstart härhemma, men siktar faktiskt mer på att lyckas få någon-några i England/Skottland. Vi diskuterade också domarutbildningar rätt mycket med Guy och har några ideer.
Idag får bli vilodag !Juni

-Och så kom juni med snabba steg.

Våren är ännu sen här och det är löpet hos fodertiken också. Så sent att valpplanerna får skjutas till nästa gång eller år. Nash har parat en norsk tik efter Guys Ace och där hoppas jag på en foder valp.  jag kommer att söka ett bra hem för den valpen, så finns intresse , kontakta mig! Förväntar mig att det blir en rätt stark hund med stor arbetslust och fokus.

Den gångna helgen har ägnats åt att fixa till mitt däck med hjälp av de ”Lettiska arbetarna”, dvs Kjell och Peter.

Patricia, jag och Ann Maj ägnade oss åt lite hundträning. Markerna nu är mer utmanande efter grannen markinsatser. Rätt kul och bra träning-om än inte helt enkel!

Liiiite valpträning hanns också med, närsök och en provapå -linje med matskålen. Jazz var lite fundersam vid linjetaget eftersom han vissta att det fanns godsaker hos mig också. Men sen fattade han snabbt när focus på matskålen infann sig.Maj

Månaden maj rusade -som vanligt -förbi i en farlig fart.
SSRK:s Fullmäktige är avklarat och var väl i det hela en bra helg. Valen skapade viss förvirring och man kunde önskat en tydligare presentation av kandidater av valberedningen. Men med lotten som verktyg avgjordes de slutligen.
Anne Nerell hade välvilligt ställt upp som hundvakt för Nash, Jones och Jazz under den helgen-det är alltid lite knepigt med långa möten och medhavda hundar-tycker jag. Henry låg mesta tiden i möteslokaler och det tog han med jämnmod.

Hemma igen och packar och förbereder för nästa helg som är en domarutbildning på Gesta utanför Mariefred.