Valpar 2020

Brownie har valpat och alla valpar är placerade

Brownie är dräktig!

Brownie är parad idag 9 mars – nu börjar nedräkningen!

___________________________________________________________________________________________________

Mejas valpar 3veckor, växer och sover

 

2 veckor och med snygga halsband

Meja har valpat!
Efter en lätt snabb valpning, alla svarta, så har vi 6 tikar och 2 hanar i valplådan. Alla mår fint!

Askrikes Whirlwind, Meja, är parad med Bellspaddle Gallant, Hector, i slutet av november 2019. Valpning i slutet av januari och leverans 8 veckor senare.
ED 0/0, höfter AA, 3:a på NKL B-prov
Ögonlyst UA 2018 1106
Så här skriver Lollo om Meja
”Meja är en lugn och behaglig tjej, följsam och lättlärd. Hon älskar att träna och jobba, det är livets mening, vi jobbar huvudsakligen med apportering och viltspår. Meja gör alltid sitt yttersta och det gäller som förare att vara på alerten för det går undan, hon spar inte på krutet. Hennes starkaste sidor är fantastisk markeringsförmåga och en utmärkt näsa. Vi har bara hunnit prova en praktisk jakt men jag tycker hon skötte sig bra. Det blev väldigt lång väntan då inget hände och sedan intensivt letande under en ganska kort stund, och hon lyckades fint utan att förivra sig.”

Så här skriver Susanna om sin Hector:
Jag fick förmånen att köpa Hector av Rowan Allen, som med små barn och ytterligare tre hundar inte hade den tid som krävdes för att träna honom. Rowan och Hector fick en 2:a placering i ett novice field trial i september 2017.
Jag hämtade hem honom i mitten av december 2018
Hector är en gullig och vänlig hane med ett superbra temperament han är snygg och stilfull och har jobbat bra tillsammans med mig på prov/tävling och som apportör på jakterna denna säsong.
Hector och jag gillar verkligen varandra, han är mycket lyhörd och otroligt välskolad av Rowan. Så länge jag är tydlig, gör han allt rätt. Oerhört trevlig att ha vid sidan, ganska het, men ändå fullt kontrollerbar och han kopplar av bra när det inte är hans tur. Han funkar jättebra med andra hundar omkring sig eller att arbeta bredvid andra hundar.
Mycket bra markör, raka fina linjer, OK stopp (vi jobbar på att det ska bli bättre också på över 100 m…). Inga problem med terrängbyten och hinder. Han jobbar jättebra i vatten och över vatten, dock inte tidigare tränad på långa dirigeringar i vatten, med det går bättre och bättre. Söker jättebra, går rätt in i snår, tistlar och nässlor och han har snabba upptag och inlevereringar, fina avlämningar.
Vi har varit på 2 till 3 andjakter i veckan under hösten samt. på några rapphöns- och fasanjakter
Vi fick 1:a HP på vår första nkl start och två 1:or och en 2:a i ökl, samt 1:a på KKL. Nästa år blir det förhoppningsvis A-prov och ekl B-prov.

Övrig info:

Thyroid clearance:                     SD2: Hereditary Clear
prcd-PRA status:                         Hereditary Clear
CNM status:                                 Hereditary Clear
HD                                                    A (England 2/3)
ED                                                     0
Ögonlyst 190124                         u.a.

Kullsyskon HD: 5/4, 4/5, 3/3, 4/4, 4/7, 0/2 alla ED 0. 5 kullsyskon ögonlysta ua, 3 st 2 ggr. Två syskon uppe i Open, två till har placeringar i Novice. Mammahunden (Izzy) är nu FTCH och kvalificerad till årets Championship, där hon var med till dag 3.

Parning planerad i februari-mars mellan
SVCH Woodhunts Askrikes Brownie, Brownie och Killyrudden BlueberryBlue
Denna kull blir chokladbrun.
Brownie är VilspårsChampion och har ett 1a pris i NKL, B-prov och Diplom i Nose Work.
Hon har ED 0/0, Höfter B
Ögon UA

Blue har ED 0/0 Höfter AA
Ögon UA

Länk till Blues pappa i Yorkshire
https://www.facebook.com/watch/?v=408842849887682&external_log_id=88f03dda940fd61c0f55f39f25d37494&q=tarnedge%20labradors

Detta inlägg postades i Valpar